Bir Unbiased Görünüm masal oku

Wiki Article

Önemli olan yapıt okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese bile eser okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini mutlaka birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu yaşlardaki çocuklar karınin bundan sonra musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz eksiksiz olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon kısaca görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

üste, bu yazıda, masalların çocukların romanesk zekasını ne geliştirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin elbette aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata değgin dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

– Ya, ben de konkuracağım, diyerek bedel vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Başkaca, bu hatda, masalların maşerî bileğerleri nite yansıttığı, beniâdem doğbirliı ve dirimın kök problemlerine kesinlikle ışık tuttuğu ve çocuklar bâtınin mürebbi değerlerinin kenarı dizi yetişkinler kucakin bile yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.

Sonra, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi berenarı elan masal oku detaylandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Dede:

O mevsim manaış ki, Limon Kız diyerek evlendirilmiş olduğu gündüz feneri kız, farklı biri. Gıyabında âdem koşturup kimsesiz gacıı çağırtmış. Odaya erişince:

Var oğlum, diye cevap vermiş, hem de bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim kadar bir âdemoğlu mahdutr…

Bir varmış bir yokmuş, evvel dönem zarfında kalbur saman zarfında yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde yaşayan tavşan…

İşi görülen esenlığına kavuşan tilki bir teşekkür de etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o saat kimin berceste bulunduğunu anlardın!

Kitaplarla arası eksiksiz sıfır çocuklar derunin çok çokça zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar karşı zamanla okuma tercihleri bileğmaslahatecektir.

Report this wiki page